Rreth Antalia

Antalia është qyteti i pestë më i populluar në Turqi dhe kryeqyteti i krahinës së tij në të njëjtin emër. E vendosur në bregun juglindor të Anadollit, Antalia është qyteti më i madh turk në bregdetin e Mesdheut me mbi një milion njerëz në zonën e saj metropolitane. Qyteti që është tani u vendos për herë të parë rreth vitit 200 pes nga dinastia Attalid e Pergamon, e cila u nënshtrua shpejt nga romakët. Antalia është vendpushimi detar më i madh ndërkombëtar në Turqi, i vendosur në Rivieren Turke. Zhvillimi në shkallë të gjerë dhe financimi qeveritar kanë promovuar turizmin. Një rekord prej 12.5 milion turistësh kaluan nëpër qytet në vitin 2014. Antalia ishte qyteti pritës për samitin e G-20 2015 dhe EXPO 2016. Në vitin 2015, popullsia ishte 2.288 milionë.