Rreth Hungari

Hungaria është një republikë unitare parlamentare në Evropën Qendrore. Ajo mbulon një sipërfaqe prej 93,030 kilometrash katrorë, e vendosur në pellgun e Karpateve dhe kufizohet nga Sllovakia në veri, Rumania në lindje, Serbia në jug, Kroacia në jugperëndim, Sllovenia në perëndim, Austria në veriperëndim dhe me Ukrainën në verilindje. Me rreth 10 milionë banorë, Hungaria është një shtet anëtar i Bashkimit Evropian. Gjuha zyrtare është hungareze, e cila është gjuha më gjerësisht e folur uralike në botë. Kryeqyteti dhe qyteti dhe metropoli më i madh i saj është Budapesti, një qendër e rëndësishme ekonomike, e klasifikuar si një qytet kryesor global. Zonat kryesore urbane përfshijnë Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs dhe Győr.