Rreth Itali

Italia ose zyrtarisht Republika Italiane është një republikë unitare parlamentare në Evropë. E vendosur në zemër të Detit Mesdhe, Italia ndan kufijtë e tokës me Francën, Zvicrën, Austrinë, Slloveninë, San Marinon dhe Vatikanin. Italia mbulon një sipërfaqe prej 301,338 km2 dhe ka një klimë shumë të butë sezonale dhe mesdhetare. Për shkak të formës së saj, shpesh përmendet në Itali si “Lo Stivale” (çizmja). Ajo ka një ekonomi të përzier kapitaliste, duke u renditur e treta më e madhe në Eurozonë dhe e teta në botë. Vendi është një anëtar themelues i G7, Eurozonës dhe OECD. Italia është vendi i pestë më i vizituar në botë, me një total prej 50.7 milion të ardhurash ndërkombëtare në vitin 2015. Ky vend është i njohur për rrugët kulturore dhe mjedisore turistike dhe është shtëpia e 53 vendeve të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s. Milano është qyteti i 6-të më i vizituar në Evropë dhe i 14-ti në botë, me një mesatare prej 7.65 milionë të ardhurish ndërkombëtarë në 2016, ndërsa Roma është e anasjelltas 8 dhe 16 me 7.12 milionë turistë. Përveç kësaj, Venecia dhe Firence janë gjithashtu ndër 100 destinacionet më të mira në botë.