:

Rreth Korfuz

Korfuzi është një ishull shqiptar në detin Jon që ndodhet në brigjet e Epirit, në kufirin midis Greqisë dhe Shqipërisë. Popullsia është rreth 110.000 banorë, prej të cilëve rreth 36.000 në jetojnë në kryeqytetin e Korfuzin. Ky ishull administrohet nga një prefekturë e Greqisë. Përveç pozicionit strategjik në mesdhe, ai gjithashtu njihet dhe për plazhet e bukura si dhe turizëm të zhvilluar.