Rreth Mali i Zi

Mali i Zi është një shtet sovran në Evropën Juglindore. Ai laget nga Deti Adriatik në jugperëndim, kufizohet nga Kroacia në perëndim, Bosnje dhe Herzegovina në veriperëndim, Serbia në verilindje, Kosova në lindje dhe Shqipëria në juglindje. Kryeqyteti dhe qyteti më i madh është Podgorica, ndërsa Cetinja është caktuar si kryeqyteti i vjetër mbretëror (prijestonica). Ai gjithashtu ka një bregdet piktoresk si dhe rajonin malor të veriut. Ai ishte një vend i njohur turistik në vitet 1980. Megjithatë, luftërat Jugosllave që u luftuan nga vendet fqinje gjatë viteve 1990, dëmtuan industrinë turistike dhe dëmtuan imazhin e Malit të Zi për vite me rradhë. Me një total prej 1.6 milion vizitorësh, kombi është vendi i 36-të (nga 47 vendet) më të vizituara në Evropë.