Rreth Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh është një qytet i vendosur në majën jugore të gadishullit Sinai, në guvernatorin e Jugut Sinai, Egjipt, në shiritin bregdetar përgjatë Detit të Kuq. Popullsia e tij është përafërsisht 73,000 banorë (deri në vitin 2015). Ky qytet është qendra administrative e Guvernatorit të Jugut të Sinait në Egjipt, ku përfshihen qytetet më të vogla bregdetare të Dahabit dhe Nuweiba, si dhe brendësia malore, Shën Katerina dhe Mali Sinai. Sot qyteti është një vendpushim dhe qendër e rëndësishme për turizmin në Egjipt.