Rreth Spanjë

Spanja, e quajtur edhe Mbretëria e Spanjës, është një vend sovran, anëtar i Bashkimit Evropian, forma qeverisëse e të cilit është monarkia parlamentare. Turizmi është një nga shtyllat e ekonomisë spanjolle. Në vitin 2014, Spanja ishte vendi i tretë në fluksin botëror të turistëve të huaj, sipas Organizatës Botërore të Turizmit, pas Francës dhe Shteteve të Bashkuara. Organizata Botërore e Turizmit është e vendosur në Madrid. Njerëzit e ndryshëm që Spanja kaloi gjatë gjithë historisë, gjendja kufitare e Gadishullit mes dy kontinenteve me tradita të ndryshme kulturore, periudha e gjatë e ndikimit politik të monarkisë hispanike dhe zgjerimi i të njëjtave në kontinentin amerikan kanë bërë që aspektet kulturore dhe artistike të Spanjës të jenë një ndër më të pasurat, më të ndryshmet dhe më me ndikim në Perëndim. Ajo ka një trashëgimini të pasur me vende arkeologjike, tempuj, pallate, fortesa, kopshte historike, komplekse monumentale urbane, trashëgimi etnografike dhe muzeume, ndër të cilat disa janë më të famshmet dhe të vizituarat e botës, përfshirë këtu dhe Muzeun Prado Muzeu Reina Sofía.